dimecres, 29 d’agost del 2007

Pozu Chicago = Fisura Chica -650 ?

Es ben conegut que els espeleòlegs del Oxford University Caving Club, els estius estan treballant al sector dels Pics d’Europa, proper a la Vega de Ariu (Sistema’l H.itu -1.135m).

La SIE, pionera en el treballs sistemàtics en aquest sector, ha realitzat múltiples campanyes explorant el Pozu Cabeza Muxa -939m, el Pozu les Cuerries -545m, i fins un centenar llarg de cavitats (entre elles el Pozu tres la H.ayada -313 amb un P306) i en col•laboració amb els companys del OUCC el Sistema Tormenta(OUCC)-Asopladeru La Texa(SIE)-1.060m.


El 2006 els anglesos van topografiar el Pozo Chicago fins el -521,9m i amb un gran pou sense baixar per falta de material i de temps, estimant la fondària total amb -600m .Pues bé aquest any els ha passat el mateix, després de baixar el pou de prop de 100 metres trobat l’any anterior, (en el rebateixat Chicago=Fissura Chica) semblaba que no hi havia continuació. Però al final de la campanya un pas lateral els han conduit a un nou pou sondejat amb 6 segons de caiguda, que per manca de material i de temps resta pendent de baixar fins al proper any.

En el diari de l’expedició d’enguany citen la participació del membres de la SIE, però malauradament es tracta d’una confusió ja que aquest any nosaltres no hem pogut pujar. De fet els que han col•laborat els darrers dies de la campanya han estat els espeleòlegs del ERE del CEC segons apareix en el noticiari de la Federación Española de Espeleología del dia 18.08.07.

La xarxa explorada es desenvolupa amb grans possibilitats de connectar amb la “master cave” del sector, el col•lector del Pozu del Cabeza Muxa... i amb l’esperança de trobar algun conducte fòssil que permeti curt-circuitar el sifó terminal i avançar cap a la gran surgència de Culiembro.



El nostre reconeixement per l’interessant tasca dels companys d’Oxford i col•laboradors, tot confiant que el proper any puguin reeixir en la connexió amb la que poden comptar, si els cal, amb el nostre decidit i tradicional suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.