dimecres, 22 d’agost del 2007

Montgrí 22.08.2007

Aprofitant el guiatge d’en Toni, i amb la companyia d’en Xavier i la Carme, l’equip d’exploració Josep, Mireia i Victor hem topografiat el bonic Pou de la Punta del Romani.

La boca superior és un pou des de la plataforma del penyasegat i la segona en forma de cova, al peu de la paret, que s’aboca al mar per una gran portalada. Tot i que la cavitat només fa 32 metres de recorregut i 12 de fondària, mereix la pena visitar-la, tant per les seves qualitats estètiques com pel seu interès geomorfològic.


Resta pendent l’exploració d’una cavitat adjacent que s’hi accedeix per la cornisa de la boca inferior, o bé des del mar.

Després hem fet prospeccions pels voltants.



La segona cavitat que hem trobat i que denominarem Cova de la Punta Grossa fa 39,90 m de recorregut, al final gatoneres estretes i connexió amb un nivell inferior inundat per l’aigua del mar que probablement ha generat un conducte inferior accessible amb tècniques espeleosub, que restarà pendent fins una propera ocasió.


Finalment hem trobat un altre forat, en forma de pou desgrimpable, totalment impresentable per les deixalles que hi llencen els “pescadors”, que deu de comunicar 6 ó 7 metres més avall amb el nivell del mar.

En Josep com d’habitud pren les dades de posicionament amb GPS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.