dimecres, 27 de juny del 2007

Vertical, d'Alan Warild

L’extraordinari espeleòleg australià Alan Warild, publica l’edició 2007 del seu llibre sobre técniques i material d’exploració “Vertical” que es pot descarregar gratuitament en pdf (10 segments amb un total de 7,05 mb).

No us el perdeu!, tot i que està escrit en anglès, es pot seguir prou be. Gràficament està molt cuidat, ple de fotos, dibuixos, gràfics i taules

Probablement en "Al" deu tenir el “rècord” dels -1.000 explorats. Ens vàrem conèixer amb motiu del 9é Congrés Internacional d’Espeleologia celebrat a Barcelona el 1986, va estar a casa meva, consultant dades sobre el B-15 i el Xitu, que seguidament els va explorar en solitari, tot trucant-me a l’entrada i a la sortida!

Ara que ja es deu d'apropar als 50 anys, es una satisfacció veure’l en les cròniques de les grans expedicions mondials a Krubera, Cheve, Papuasia, Patagonia, etc.

1 comentari:

  1. He intentado el enlace que presenta y no se me descarga. Existe otro manual técnico que se pueda consultar en internet gratuitamente.

    Grácias.

    Fermín Lobera

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.