diumenge, 17 de juny del 2007

La Via JoVe a la Chorrota


Finalment aquesta darrera setmana ha estat possible topografiar la galeria descoberta l’estiu passat a l’Espelunga de la Chorrota.

El Cap de setmana del 9 i 10 de juny, el José Manuel Navas i en Nacho Montserrat comproben que el conjunt de la Chorrota està “desifonat” ja que hi bufa apreciablement; canvien alguna corda del P100 entrant pel Pozo Alto de la Chorrota i donen via lliure a l'equip següent.

El dimarts 12 de juny l’Eduardo Ruiz i el David Magdalena, en una estada fins dijous 14, s’arriben fins el final actual de la Via JoVe i fan la topo i fotos de les que teniu una mostra en aquest post.

Finalment dissabte 16, en Josep Guarro, la Núria Martínez i en Francesc Subiranas fan una entrada fins el primer sifó després de les Banyeres. Les plujes han anat pujant el nivell i decideixen retornar.



Ha estat una setmana interessant, però alhora desorientadora, ja que la direcció de la Via JoVe en la que confiàvem per enllaçar al Sistema de Mediodía, decididament s’en va en direcció contraria (de moment?) tot aprofitant la direcció privililegiada de la gran falla N-S que constitueix un gran accident tectònic a escala del massís.

Aquí teniu un petit resúm de les paraules del Josep Guarro:

"La topo del sistema incloent la Via Jove, la Chorrota ja fa 9922m de recorregut, i el desnivell segueix sent el mateix, 317m (-297m / +20m). Per cert l'entrada orginal (el Soplaedu) ja no existeix, s'ha obert una altra boca que comunica amb la oberta per nosaltres, pero el pouet inicial ha quedat totalment obturat per sediments i pedres, quasi finsl'alçada on hi ha els spits."

P.D.: Aprofito l’ocasió per donar-li l’enhorabona al Francesc pel seu bateig a La Chorrota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.