dimarts, 17 d’octubre del 2017

Avenc Penjat de Coma Oriola (4).


És la cavitat més interessant de la vall, ja que permet fer una integral de -92m, despenjant-se pel cingle, passant per dintre de l’avenc i continuar pel cingle a base de ràpels recuperables. Ens caldran dues cordes de 40m. Està equipat amb bagues als arbres i pel ràpel final amb dos multimontis amb anella.
Accés
Per accedir a la part superior cal sortir de l’aparcament de Coma Oriola, de l’estació d’esquí de Masella. Pujarem per la vall de Coma Oriola (pista dels Isards) i ens decantarem a la dreta a buscar uns prats que neixen quan s’acaben els cingles que baixen de la Serra de les Pedrusques i que ens faciliten l’entrada al bosc mitjançant un corriol marcat amb fites. El corriol puja decidit pel bosc fent ziga-zagues (fites) fins que aquest s’aclareix i dóna pas a un prat que s’aboca cap el cingle. Hem pujat uns 300m de desnivell. En cas de dubte ens decantem a l’esquerra en direcció al cingle i seguim pujant fins trobar el prat a 2.247m. Baixem pel prat i busquem les roques de la dreta, a sota d’un gran pi negre sec ja podem muntar el primer ràpel.
 Encara que aquesta és la manera més lògica d’accedir a la cavitat, la primera vegada ho varem fer des d’abaix ja que no encertàvem l’accés  des de dalt del cingle. Gràcies al nostre amic escalador Jordi Francès es va accedir a la boca inferior de l’avenc, des d’on varem veure que venia de més amunt. Finalment trobàrem l’accés per dalt que és el que hem descrit.
De tota manera hem de dir que abans de nosaltres ja hi havia pujat algú, ja que varem trobar restes d’una corda tipus “persiana”, un pitó i restes de perns i fustes col·locats per retenir les pedres que puguin caure per l’avenc. Ja que es troba a prop d’una pista d’esquí seria verosímil que algú puges per fer treballs que augmentessin la seguretat dels esquiadors.

L'Avenc Penjat 

Descens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.