dilluns, 25 de setembre del 2017

Fauna subterrània del Perú.


Fauna subterránea del Perú.
Jean-Yves Bigot, James Apaéstegui & Xavier Robert.
Agost 2017.


1 comentari:

  1. Humbolt, en su libro "Del Orinoco al Amazonas, viaje a las regiones equinocciales del Nuevo Continente" capitol VII, visita, en 1799, la Cueva del Guácharo o la Mina de Grasa en la vall del Caripe. Fa una descripció mol acurada de la cavitat, que va mesurar en 472 metres, amb una amplada, en tot el recorregut, de 20/25 metres, citan el petit curs d´aigua i altres característiques de la cova.

    El nom ve del guacharo, un ocell nocturn, que viu i nia en l´interior de la cavitat, i Humbol el va anomenar " Steatornis caripensis", es a dir "L´ocell de greix del Caripe": els indigenes agafaben els polls dels nius i els fonien per aprofitar la gran quantiitat de greix que tenen, fen.la servir per cuinar, i que, segons diu Humbolt, es mol semblant a la mantega. Es un ocell tan especial que es va tindre que fer una familia i genere nous. Va observar que no suportaba la llum diurna i que no mes sortien de la cavitat de nit per menjar la grana que te per aliment.

    Es una sort que aquest ocell no s´hagi extinguit, degut a la presió humana. El monjos caputxins que van colonitzar la vall del Caripe, van comercialitzar el greix del guacharo: Humbolt cita que, encara que fos una vegada a l´any (per Sant Joan, solstici d´estiu), es fegin mortaleres de més de mil animals, encara que suposa que potser hi hauria més guacharos en altres cavitats de la zona.

    Floren.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.