diumenge, 17 de setembre del 2017

Espectacles a la Grotta Gigante.

La cèlebre Grotta Gigante de Trieste com d’altres cavitats adaptades pel turisme representa una activitat lucrativa que cal suposar que beneficia a l’economia local i els seus administradors, per augmentar el nombre de visitants no és limiten a la difusió de l’esplendor de la bellesa subterrània sinó que cerquen altres “atractius” que sovint s’allunyen de l’objectiu bàsic que probablement deuria de centrar-se en el naturalista/estetic/històric.
Potser els més “tolerables” des del punta dels espeleòlegs, son les utilitzacions com a complements terapèutics, les conferencies o el concerts per aprofitar les característiques climatològiques o acústiques.

Però en aquesta localitat aprofitant l'alçada de 100m. de la seva gran sala s’han inventat de tot, nits d’Hallowen, curses de velocitat, trajectes cronometrats amb bicicleta, travesses higline, fins i tot espectacles de Salt Base.

Descens "Nadalencs"

Curses a peu.

Curses en bicicleta.

Equilibris i travessa "higline".


Descensos-espectacle.

Salt Base

Vídeo de Salt Base


Vídeo d'equilibristes

1 comentari:

  1. Aquest tema es complicat. Partint de la base, que son coves particulars i amb un propòsit turístic, poden fer el que vulguin per treure profit del seu negoci. Però es ben conegut, que entre els espeles, no agrada que li donin un aire totalment artificial i desfigurat, del que, com a cova hauria de ser. Els tradicionals no volen cap mena d'alteració del color, les formes i els propòsits d'una cova, que es ser una cova. Però a fora, en recepció, hi ha la publicitat de com es per dins, si vols entrar ja saps el que trobaràs.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.