dimecres, 12 de juliol del 2017

Avenc del Pèndol. El Port.

Demanem el permís al Parc per l’Avenc del Pèndol i la Cova del Rastre.
Es poden fer el mateix dia ja que son bastant a prop.

Per arribar a la Cova del Pèndol hi han dues possibilitats, o be anar des del refugi de la Cova Cambra, o, com hem fet nosaltres, pujar fins l’aparcament del Salany i des d’aquell punt fer el camí fins a la carena i tot resseguint un corriol amb algunes fites trobem l’avenc a uns 15’ del cotxe.
Es recomana portar GPS ja que la boca es bastant petita i es troba al mig del bosc, coberta per uns troncs.
Vàrem lligar la corda a un arbre proper i ja ens trobem la instal·lació a la boca, que no es gaire gran però enseguida s’obre a un pou ampli de 22 mts. i que ja des de bon principi està concrecionat.
Al tocar peu, ens trobem amb una sala amplia amb grans formacions i una bandera molt delicada. Després de fer una petita remuntada baixem un altre pou de 10 mts. per accedir a les galeries inferiors que continuen amb tota mena de formacions.
Les sales inferiors son dues, la que trobem primer te formacions mes grans, i per un pas mes estret ens comuniquem amb l’altre part de la sala on hi trobem uns gourgs, alguns amb aigua i d‘altres buits

Hem d’estar atents i mirar tots els raconets perquè hi ha belles formacions amagades.
Es un avenc que ens ha sorprès molt gratament. El camí d’aproximació es fa per un bosc molt maco, i les vistes des de la carena son espectaculars i finalment, per la quantitat de formacions que trobem a l’interior.

Coordenades:
UTM ETRS 89
X:    271565
Y:   4520354
SNM   1.252

Text: Montse Roca
Fotos: Juli Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.