dilluns, 27 de març del 2017

Diversitat funcional i exploració subterrània

L’accés a les cavitats per persones amb « discapacitats » evidentment està en funció de la seva limitació enfrontada a les dificultats inherents al recorregut subterrani.

Recordem una experiència promoguda per la Federació Catalana d’Espeleologia el 2008 visitant la cova Simanya, de la que inserim un vídeo en aquest apunt. Però és clar que els graus i varietat de la diversitat funcional son tant variats (disminució visual, intel·lectual, locomotora, etc.) com ho son les dificultats que podem trobar en l’exploració subterrània (estretors, desnivells, gateres, pous, etc.).

Avui us presentem uns articles del companys brasilers que per una banda graduen els obstacles i la seva aplicació a la visita de cavitats turístiques, i per l’altra una classificació d’algunes diversitats funcionals dels possibles visitants, juntament amb un exemple d’adaptació amb “pròtesis”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.