dijous, 12 de gener del 2017

Pou de la Serreta. Serra de Sant Joan.

Continuant amb les activitats a la Serra de Sant Joan, el  29.12.2016 vam localitzar i revisitar algunes de les cavitats ja inventariades. L’equip d’aquest Espeleodijous era format per sis companys: Dolors Boter, Úrsula Garrido, Jaume Julià, Jordi Perera, Toni Robert i “Víctor”.

En l’apunt d’avui presentem el Pou de la Serreta, també conegut com avenc dels vint-i-cinc anys de Pau, i avenc de les Bombes. Veieu a l’Espeleobloc la divertida narració que fa l’amic Lluís Auroux. http://espeleobloc.blogspot.com.es/2008/01/trepitjant-bombes.html

Situació i accés.
Montanisell
Sortint de Montanisell en direcció a Bóixols, arribem al proper coll del Paller, on deixem els vehicles.
Itinerari GPS anotat pel Jordi Perera
A l’esquerra de la pista surt un corriol que va carenejant tot dirigint-se al proper coll. Pocs metres abans cal descendir cap a la dreta fins la boca que trobarem rodejada de vegetació.


La cavitat.
Es tracta d’un pou ample de 15 metres de fondària, que desemboca en una rampa pedregosa i força inestable que condueix a una saleta final prou decorada. Nosaltres vam lligar la corda en un arbust proper i la reinstal·larem en una arrel penjada a la mateixa boca. Força ecològic ja que no vam deixar cap rastre, però per alguns... fora de normes segures ja que la poca verticalitat del pou feia que la corda fregués la roca en algun punt. 

Restes
No vam trobar cap resta de les autèntiques bombes, suposadament llençades a la reculada de l'exercit republicà. Només algun os i el que ens semblà que era una antiga llauna rovellada.

Remuntant
Arribat el torn de la Dolors, localitzà en plena paret del pou unes boniques cristal·litzacions.
Sortim just encara amb temps d'aprofitar la llum del vespre per retornar als vehicles i contemplem els rogencs colors de la serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.