diumenge, 18 de desembre del 2016

Alta Garrotxa. Exploracions espeleològiques, 1994 - 1999


L'any 1993 començaren a elaborar, sobre el terreny, un catàleg espeleològic d'una zona de la comarca natural de l'Alta Garrotxa. Els resultats d'aquestes tasques es presentaren en un llibre editat a l'any 1999.

Com principals novetats aportaren les exploracions del sistema en guixos de les Bores del Borró (1.315 m), i el forat del Ginebret (-55 m / 296 m recorregut) excavat en calcàries, així com un cadastres de 64 cavitats, completat amb diversos apartats.

Al 1995 la Federació Catalana d'Espeleologia ens concedí el premi Norbert Font i Sagué per aquest treball. Posteriorment, diferents especialistes han iniciat els seus estudis sobre algunes d'aquestes cavitats que les han trobat d'interès geològic, o arqueològic, o biològic (quiròpters).

Aquestes fotografies i diapositives, analògiques, foren projectades el dia 1 de desembre de 2015 com un reconeixement a totes les persones que participaren, ja fa més de vint anys!


TOPOGRAFIES 

http://espeleologiabibliografia.blogspot.com.es/2011/03/coves-de-lalta-garrotxa-topografies-1.html

http://espeleologiabibliografia.blogspot.com.es/2011/03/coves-de-lalta-garrotxa-topografies-2.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.