En una bifurcació, trenquem a ma dreta
direcció a un lloc que es diu “Le Fangassou”.
Trobem el camp abandonat i veiem la caseta al
fons, i al costat un pou tapat amb un sunyer de molles, i com a mes detalls, hi
ha uns bidons d’aigua quadrats blancs, i al camps hi ha varis pneumàtics.
Deixem el cotxe i ens dirigim camp a traves
direcció a la caseta, l’envoltem per la dreta i seguim un camí poc marcat fins
a la boca de l’avenc, a uns escassos 30 mts.
La capçalera la fem a una roca i baixem per
l’entrada de l’avenc en un petit ressalt on trobem la primera instal·lació.
Tot seguit baixem el primer pou de 12 mts. que va a parar al cap de munt d’una rampa plena de pedres que hem d’anar amb força compte de no tirar avall a cada pas que donem.
Tot seguit baixem el primer pou de 12 mts. que va a parar al cap de munt d’una rampa plena de pedres que hem d’anar amb força compte de no tirar avall a cada pas que donem.
Baixem per la rampa amb força cura per tal de
no tirar pedres fins a la capçalera del segon pou de 9 mts. també en natural
amb altres bagues ens permet davallar per un ressalt fins a la última rampa de
baixada fins a la màxima fondària de -39 mts.
L’avenc guarda el més interessant en la seva
última sala.
Just l’últim metre es un fals sostre on hi ha profusió de formacions, macarrons, petites banderes blanques, i en l’altre banda s’obra un conducte estret on també hi veiem formacions i sobre una roca, algun espeleòleg avorrit, s’ha dedicat a fer una decoració amb boletes de fang.
Just l’últim metre es un fals sostre on hi ha profusió de formacions, macarrons, petites banderes blanques, i en l’altre banda s’obra un conducte estret on també hi veiem formacions i sobre una roca, algun espeleòleg avorrit, s’ha dedicat a fer una decoració amb boletes de fang.
Es un avenc curiós, en forma d’espiral, on
amb prou feines ens escoltem d’un pou a l’altre, i que guarda les delicades
formacions al final de tot.
ETRS 31-T
X 489421
Y 4750260
336 SNM
Text. Montse Roca
Fotos.
Juli Serrano.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.