dissabte, 8 d’octubre del 2016

Excursiones Subterráneas por el Pirineo Aragonés


D'aquest interessant llibre ja s'ha publicat una ressenya en el blog de l'amic Paco Miret, que podreu consultar en aquesta adreça :
http://espeleologiabibliografia.blogspot.com.es/2016/05/excursiones-subterraneas-pirineo.html

Tot i això, aquest dies que hem tingut ocasió de comprovar la seva utilitat sobre el terreny volem fer aquest comentari. En primer lloc cal que felicitem els autors han fet una guia força útil, recopilant un conjunt de 30 cavitats amb poques dificultats tècniques que son una excel·lent proposta de iniciació, i alhora un conjunt de suggeriments útils per a espeleòlegs que vulguin conèixer cavitats interessants.

Precedeix les fitxes de les cavitats un adequat conjunt d'informacions per a novells on es donen les informacions bàsiques per endinsar-se sota terra, sense oblidar les adreces dels clubs d'Aragó agrupats per províncies, per facilitar el contacte.

També hauria estat interessant indicar la bibliografia existent i potser una breu història de les seves exploracions. Els autors i l'Agrupación de  Espeleologia Canfranc ha procedit encertadament a la digitalització i redibuix de les topografies que resulten ben llegibles i amb una estètica coherent.

El disseny tipus butxaca (15x20,5cm) ha restat visualitat a un conjunt fotogràfic de qualitat que hauria exigit un major format.

Animem als autors per tal que continuïn aquesta tasca de divulgació que no dubtem a recomanar a tothom que vulgui gaudir del excel·lent paisatge subterrani Aragonès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.