divendres, 8 de juliol del 2016

Avenc de l'Orellut (3)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Imatges del recorregut per l'avenc de l'Orellut
En un sistema d'aquesta complexitat laberíntica amb força passos estrets vam simplificar el nostre itinerari per tal d'arribar a la denominada sala gran de la manera més directa possible.
Accedint per l'entrada de l'Avenc de l'Orellut, s'ens presenta un accés a ran de terra entre blocs en forma de rampa descendent de petites dimensions (0,7) on enseguida cal arrosegar-se. A l'exterior de la mateixa boca hi trobem els ancoratges de capçalera on s'aconsella instal·lar una corda per baixar amb comoditat un primer ressalt de 3,5m, Superant un nou pas baix sota la concreció ens condueix a un segon ressalt/pou de 3,20m per on aterrem a una saleta de 4x4 m. Tot aquest tram està concrecionat. El terra de la sala està constituït per un gran bloc que deixa dos forats en forma de pous als dos extrems. Nosaltres baixem pel més allunyat de l'anterior vertical i en endinsem en un pou de 13m que desemboca pel sostre a la dita Sala Gran (16x4x6).

L'entrada al pou te una configuració que ens obliga a fer una introducció lateral per superar l'estretor inicial, on cal evitar dur bosses i altre material a la cintura,.. de fet pels més corpulents és aconsellable baixar amb el davallador penjat de la baga d'ancoratge, i a la remuntada és convenient recolzar-se amb el bloquejador de peu i alliberar-se del de pit per superar més fàcilment les reduïdes i irregulars dimensions del pas de sortida.

Situats a la sala, surten diversos accessos entre blocs i fissures. Busquem el que ens condueix al punt de màxima fondària. Primer de forma adiaclasada, que ràpìdament perd alçada convertint-se en una rampa-llaminador fortament descendent, que caldria equipar amb corda per seguretat. Descendim en una mena d'oposició amb els peus recolzant-nos al sostre ja que el terra està enfangant i relliscós.

Es clar que només hem seguint un itinerari dintre de les diverses opcions possibles que enllacen amb les cavitats veïnes, però voliem veure la sala i arribar al punt de màxima fondària. Fet això retornen fent més fotos per reunir-nos amb els companys que ha restat a l'exterior aguantant la solejada.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.