dimecres, 6 de juliol del 2016

Avenc de l'Orellut (1)


Antecedents
L’avenc de l’Orellut és una de les cinc cavitats finalment comunicades que constitueixen el sistema Arrels-Clonc. Els grups locals, AEET (Valls) i GIEM (Montblanc) als finals dels anys 60 van descobrir i explorar les primeres cavitats, i el GELL el 1986 afegeix l’avenc de les Arrels.

Les topografies de les primeres cavitats apareixen publicades en el segon volum del Catàleg Espeleològic de Catalunya son obra del SIE - CEA i del GES – CMB que corresponen als anys 1977/1978


És finalment la SIE que dedicarà múltiples sortides entre 1988 i 1991 per completar la feixuga tasca d’elaborar una topografia global que enllaça totes les cavitats, que ha estat publicada pel company Antoni Ferro en el butlleti EspeleoSIE 32 del 1993

La visita de l'Espeleodijous
Tot i la mala "fama" de cavitat tectònica amb multitud d'estretors, després de l'obstinació d'un de nosaltres, finalment hi vam anar-hi el 30.06.2016. L'objectiu principal era fer-hi algunes fotos per contribuir al coneixement del sistema, que per les seves dimensions constitueix una cavitat notable dins de l'àmbit del principat: 578m de recorregut i 33,80 m de desnivell. L'equip d'aquesta jornada era format per les següents nou companys i companyes: Dolors Boter, Pere Cantons, Teresa Hernandez, José Hidalgo, Jaume Julià, Miquel Nebot, Jordi Perera, Toni Robert i "Víctor"


...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.