dijous, 26 de maig del 2016

Aquest cop per les Terres del Baix Ebre (Cova de la Rabosa) El Perelló

Ja fa uns anys que el RES del C.E. Pirenaic, organitza unes sortides a l'any de caire obert als demés grups i entitats, i que darrerament amb la  col·laboració del GEP de l'Agrupació Excursionista Pedraforca i els de CIMA han esdevingut com sortides interclubs.

Amb l'objectiu de tenir i mantenir contacte amb altres seccions, clubs i entitats ens permet intercanvia coneixements, experiències i gaudir de l'exploració de la cavitat escollida amb els companys que hi participen. En general son sortides a cavitats que poden tenir cert interès tant per la seva ubicació (entorn), singularitat, poc visitada o desconeguda o qualsevol  de les clàssiques.

Aquest passat dissabte 21 de Maig de 2016, vàrem anar a la cova de la Rabosa en el Perelló, cavitat força coneguda descoberta l'any 1954, interessant i bellament guarnida de formacions, malgrat les pintades localitzades en llocs en concret i formacions trencades, te racons d'encant amb gran quantitat d'espeleotemes.

A les 10:00 hores ens vàrem trobar a la pista que s'inicia en el  quilòmetre 12,5 de la carretera TV 3022 en direcció a Rasquera, els següents assistents: Dolors Boter, Antoni Robert, J.Manuel Victoria, Úrsula Garrido, Jordi Perera, Leo Castelló, Sergi Duatis, Jordi Roca, Oriol Bonàs i Antoni Torra. En conjunt una amalgama de diferents clubs: GIE del C.E. Gracia, SIE del Àliga de les Corts, Proteus, GEP de la A.E. Pedraforca, GES del C.M. Barcelonès i RES del C.E. Pirenaic.


Uns 5 quilometres de pista en bon estat ens porta a la Bassa de la Serra de la Paret, on deixem els cotxes i enfilem el "camí" que en va portant diagonalment cap fins a dalt de la carena, seguint per aquest durant uns metres i poc desprès cal agafa a l'esquerra un corriol que en poc metres de baixada ens porta a les boques que estan en el barranc, abans d'arribar al fons d'aquest.
Tot i que el camí esta  senyalitzat amb alguna que altra fita, d'anada vàrem "voler" experimentar els records d'anar camp a traves, per allò de que sembla que es mes ràpid, pro a la que vàrem recuperar el camí ja no el tornarem a deixar.
Arribats tots a l'entrada principal de la cavitat, el temps just per a canviar-nos i preparar-nos i entrem a aquesta interessant cova, on la natura encara ens sorprèn amb curioses formacions ben conservades en racons escollits.
El seguit d'imatges que acompanyen aquesta nota es fruit de la dedicació dels companys fotògrafs per recollir i expressar la bellesa de la cavitat.
Antoni Torra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.