dijous, 4 de febrer del 2016

Cova de la Figuera. Camarasa

Sovint quan anem cap a les serrades pirinenques lleidatanes, utilitzem l’anomenada carretera del Doll, de fet és la C-13 de Balaguer a Tremp. Just al punt quilomètric 50 a la dreta de la carretera hi ha un eixamplament que ens mostra les dues boques de la cova de la Figuera gran, també hi ha al costat la cova Figuera petita, que ja van ser documentades per l’amic Jordi Lloret i companys del GEFOMA l’any 1974 en la revista GOURS.

Les boques son tan evidents i el lloc per aparcar tan adient que no ens podem resistir a aturar-nos i donar-hi una ullada.

La cova de la Figuera (gran) té dues boques, que donen pas a dues galeries paral·leles de 16 i 12 metres intercomunicades, que sumen un recorregut total de 30 metres i un desnivell ascendent de 2 metres.

Tot i la seva petita dimensió creiem que fora bó publicar-hi algunes fotos, i tot tornant del Forat de l’Obaga de la Massana el 27.12.2015 en José Hidalgo captà les imatges que presentem en aquest apunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.