dimecres, 13 de gener del 2016

Supervivencia de l'Art Parietal.

Survivance de L'Art Pariétal (2a edició)
Lucien Gratté (2015)


Lucien Gratté un dels espeleolegs fracesos històrics, antic director de la revista Spelunca, publicà en 1985 la primera versió de “Survivance de l’Art Pariétal” una obra de 100 pagines que recopilava l’art parietal no paleolític de les coves franceses. Continuà la seva tasca i el 1988 publicà “Chroniques d’une Caverne en Languedoc” amb 180 pàgines, i ara tot aprofitant les possibilitats que ens ofereix la xarxa ha publicat en lliure accés una nova versió de la “Survivance de l’Art Pariétal”. Una edició monumental amb un total de 1.844 pàgines!

Amb aquesta extraordinària recopilació que implica un viatge per tot el territori francès, s’allunya de les estrictes manifestacions artístiques parietals “històriques” en cavitats naturals i afegeix altres representacions en llocs diversos i fins i tot grafitis actuals.
És una compilació que deixa ben clar la persistent tasca del seu autor i la generositat de posar-ho a l’abast de tothom.

Al final d'aquest apunt trobareu l'enllaç per descarregar-vos la integritat de l'obra (197 mb), ara a tall de mostra us presentem l'avant-propos i les pàgines dedicades al nostre estimat "departament del Pyrénées Orientales"

Avant.propos
Introduction
Pyrénées Orientales


Enllaç
http://www.lauragais-patrimoine.fr/BIBLIOTHEQUE/SURVIVANCE-L.GRATTE/SURVIVANCE-WEB.rar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.