dimarts, 20 d’octubre del 2015

Remuntant els Tres Ponts, gorja de Baatara (Liban)

L’indret de “Tres Ponts” a la gorja de Baatara és un lloc espectacular i punt d’atracció turística per la seva impressionant configuració. Cascada de 255 metres i una succesió d’arcs naturals superposat i acolorits per la vegetació, que causen admiració i vertigen alhora que constitueixen un bell paratge natural. Fou "descoberta" en 1952 pel biospeleòleg francés Henri Coiffait. 

Sembla raonable que aquests llocs emblemàtics atreguin visitants i s’acondicionin miradors per gaudir del paisatge, i seguint la moda dels amants de les escalades “espectaculars”, es adir...escalada-espectacle, la converteixin en una plataforma per les seves “arriscades” remuntades amb graus de dificultats creixents.
L'ascensió d'en David Lama
Lama es va associar amb l'escalador libanès Jad Khoury per explorar la cascada. Després d'haver descartat les línies aparentment més evidents, desenvolupà un vertiginós itinerari  bateja't com Avaatara, una referència al seu entorn surrealista de grau 9a convertint-la en l'escalada esportiva més dura al Líban. 


1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.