dilluns, 5 d’octubre del 2015

La Tuta de Castellar de n'Hug (1)

Hi ha dies que les coses es compliquen (primer, embussos de transit; segon, punxada d’una roda; tercer, obres d’asfaltat en la carretera...) tot plegat comportà una notable pèrdua de temps i considerant que alguns companys que a darrera hora no es van poder incorporar, semblava poc sensat mantenir els objectius previstos inicialment, que comportaven una notable marxa d’aproximació, de manera que vam cercar una destinació alternativa, més propera i més assequible.
Finalment ens vam dirigir cap a la Tuta de Castellar de n’Hug. Fou el 17.09.2015 i l’equip d’aquest dijous erem: Ricard Alsina, Dolors Boter, José Hidalgo, Jordi Perera (i la gosseta Duna), Toni Robert i “Víctor”.

Accés i situació
Arribats a Castellar de n’Hug, ja divisem la boca de la cavitat en els relleus propers. Ens cal continuar pujant per la Ribera cap el barri de l’Erola i l seva collada, i des d’ella cap a la font dels Torrents, on podrem deixar aparcats els vehicles. Just abans de la font trobem a l’esquerra una cruïlla de camins amb un pal de senyalització que ens indica la direcció cap a la Tuta ja dins del Parc Natural Cadí-Moixeró. En uns 10 minuts de caminada suau arribem a l’explanada ons ‘obre la cavitat.

Antecedents
Per la seva situació i excel·lent visibilitat és coneguda des d'antic i utilitzada com aixopluc i per recollir el bestiar. Citada pels primers relats excursionistes no és visitada pels grups espeleològics fins els anys 70.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.