dilluns, 12 d’octubre del 2015

Gouffre des Corbeaux

Vacances 2015 a l’Ariège
Fem el camp base al  càmping de Lavelanet, poble situat una mica mes amunt de Tarascon i al costat mateix de Belesta.  
Hem comprat el llibre SPÉLÉOGUIDE de ARIÈGE  i hem triat alguns dels avencs que ens han semblat interessants.
El primer que tenim intenció de fer es  la Gouffre des Corbeaux,  per tant ens dirigim al hameau, o llogaret, de Le Gélat per tal de localitzar-lo. El fet que estigui habilitat amb un mirador fa que trobem indicadors per el camí i en uns 15’ hi arribem.
Es realment impressionant abocar-se i veure la immensa boca, plena de vegetació i un característic tronc, que fins i tot està topografiat.
Fem un passamà a la barana i el primer ràpel es de tant sols 30 mts., però os hem de dir que tot i estar-hi acostumats, ens impressiona el primer moment de davallar-hi.
Un cop a baix, seguim baixant per la rampa plena de vegetació fins arribar al tronc i que ens adonem que es un pi altíssim. Aquí ja ens endinsem a la cova, amb la continuació de la rampa plena de pedres i grandíssims blocs.
El cap de vall de tot de la sala arriba a la cota de -92 mts. i ens trobem la capçalera d’un altre pou de  11 mts però que en aquesta ocasió no baixarem
L’avenc continua per pous estrets fins a -184 mts.
La ascensió es lenta, i ara ens adonem de tot el que hem baixat, però ens entretenim trobant restes òssies i troncs plens de fongs.
Acabem el primer dia contents de la feina feta i estant segurs que aquestes vacances seran molt profitoses.

Text: Montse Roca
Fotos: Juli Serrano

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.