dilluns, 21 de setembre del 2015

Ramón Canela i Font (1937-2015)


Avui he rebut una trucada de la seva esposa MªRosa comunicant-me la defunció d’en Ramón Canela en el curs d’una operació cardíaca.
És una pèrdua trasbalsadora per a familiars, amics i companys.

Des del 1964 vaig tenir l’oportunitat de compartir moltes exploracions i descobertes: Serra de Guara, vall de Serradell, Escuain,...També colze a colze participarem en el Comité Regional d’Exploracions Subterrànies, i la Campanya al Subpirineo Oscense entre d’altres, i darrerament recolzant projectes independentistes.

Al llarg de tots aquests anys hem gaudit del seu exemple, un caràcter fort, una determinació sense defalliment, un entusiasme contagiós, i tot i la distància dels darrers anys en les que per a les seves forçes resultava massa feixuga l’exploració subterrània, hem conservat una amistat sincera.
Adeu amic!

Text de la fitxa: Francesc Miret

Avui, dilluns, a partir de les quatre de la tarda restarà al Tanatori de Badalona a la carretera de Can Ruti.

Demà, dimarts, a les dues de la tarda es farà el funeral al mateix lloc.

12 comentaris:

  1. Quina putada!

    Com a líder espeleològic adelantat al seu temps va tenir la merescuda sort d’assolir els seus objectius i veure convertir-se en realitat els seus anhels, amb la consecució d’un mil a Escuaín.

    Però com a català i lluitador per una Catalunya lliure es perd per molt poc els grans esdeveniments que esperem aconseguir aviat .

    ResponElimina
  2. Un gran amic i company. En algun lloc ens tornarem a veure.
    Lluís

    ResponElimina
  3. Q.P.D. Força i anims a familiars i amics.

    Xavier

    ResponElimina
  4. Lamento la pèrdua d' un gran espeleòleg i admirable persona.

    ResponElimina
  5. Desde el Centro de Documentación y Museo de la Espeleología, lamentamos muy sinceramente la pérdida de Ramón Canela, Un fuerte abrazo para todos los familiares y amigos. Descanse en paz.

    ResponElimina
  6. ¡¡ Adeu Ramon !!.....han estat 58 anys d'amistat , muntanyenca i política.....descansa en Pau .....
    en algun lloc ens retrobarem ......¡¡ Visca la Terra !!

    ResponElimina
  7. l'espeleologia catalana sempre estara en deute amb en Ramon Canela va marcar una etapa de treball
    al Pirineo. molts vam seguir aquests passos pero com ell cap .El seu esprit i força tambe el va trans metre a la federacio en els moments dificils.
    gracies per el teu compromis
    pau perez

    ResponElimina
  8. l'espeleologia catalana sempre estara en deute amb en Ramon Canela va marcar una etapa de treball
    al Pirineo. molts vam seguir aquests passos pero com ell cap .El seu esprit i força tambe el va trans metre a la federacio en els moments dificils.
    gracies per el teu compromis
    pau perez

    ResponElimina
  9. Hem dissentit força de com enfocar l'exploració al Pirineu, però ha estat un referent absolut i inqüestionable pels qui creiem en l'esperit de descoberta i d'exploració de l'espeleologia. Descansi en pau i condols als seus familiars i amics.

    ResponElimina
  10. He sentit molt la mort del meu amic Canela. Varem fer un bon grup d’Espeleo als anys 60. Emprenedor, aconseguia patrocinadors com ningú per les campanyes al Pirineu, en aquell temps hèroiques, donant un fort impuls a la espeleologia catalana. Es va convertir al mateix temps en un empresari modèlic va crear una industria puntera d’eines de tall. Una forta abraçada per la seva muller Rosa María, fills y amics. Que en pau descansi.
    Alexandre Carreras Costa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a en Canela i a tots vosaltres! Les diverses generacions del grup han seguit i perdurat amb l'esperit de recerca i exploració que es va marcar des del principi. Si no hagués estat així, a hores d'ara el grup ja no existiria o seria un més dels de tipus recreatiu

      Elimina
  11. Volem agrair les mostres de condol rebudes aquests dies. La família d'en Ramon Canela, la seva esposa Maria Rosa i els seus fills. Gràcies a tots vosaltres per recordar-lo.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.