dijous, 9 de juliol del 2015

Visites espeleo-guiades a l'aven d'Orgnac (1)

Fa ja molts mesos que l’amic Josep Herreries ens va convidar a participar en la sortida que estava preparant a l’aven d’Orgnac i el cert es que esperàvem impacients que arribés el dia.
Des d’aquí agraïm la feina d’organització, mai prou reconeguda,  d’aquestes sortides que periòdicament programa a aquestes grans cavitats de França i que sabem sobradament que son la seva debilitat i que veiem en les magnifiques fotos del seu blog,

El nostre grupet el formem l’Enrique, la Quima, el Juli i la Montse i allà ens trobem amb en Josep i altres amics i tenim el privilegi de conèixer personalment al Fèlix Alabart, que, tot i seguir la seva tasca al llarg de tants anys i d’haver-lo sentit en alguna conferencia, no havíem parlat mai amb ell, i hem de dir que es una persona amb una vitalitat envejable i que, mentre nosaltres vàrem estar fent els recorreguts, ell va entrar un i altre cop a la visita turística, i els seus 500 graons.

Donada la llunyania de l’avenc, a unes 6 hores de viatge, marxem el divendres a la nit, per tal de que el dissabte a les 9 estem puntualment a la cova, on ens espera el nostre guia.
Les instal·lacions per les visites guiades estan molt be, ja que a part de disposar del material, hi ha vestidors i dutxes, que agraïm moltíssim quan sortim totalment enfangats.
En el següent enllaç podeu trobar documentació i les diferents rutes guiades que es poden fer
http://www.orgnac.com/activites-speleologie-grotte-orgnac-ardeche.html

El primer día ens apuntem al recorregut anomenat L’Odyssée souterraine.
Son unes 8 hores que comencem baixant per el pou natural de 40 mts. i trobant-nos al bell mig de la magnífica Sala Joly amb les columnes de “piles de plats” tant característiques i que donat que es la zona turística trobem il·luminada.

El recorregut es caminant, amb algun pas estret i alguna que altre grimpada. Avancem per unes sales immenses on gaudim de grans formacions i petites delicadeses.

Tot es una sorpresa, i no ens cansem de fer fotos, sobre la marxa, amb el vist-i-plau del guía que ens crida l’atenció quan ens entretenim mes del compte.

El nostre recorregut comença a la Sala Joly, fins la Sala Plana, una de les mes grans de la cova, també pugem a la Orfebreria, que per el nom, ja us podeu imaginar…
... segueix en l'apunt de demà...

Les fotos son de Quima Bote i Juli Serrano
l'escrit es de Montse Roca

1 comentari:

  1. Molt be Quima. Bon reportatge, bona cova i bona companyia. Esperaré a demà, segur que serà espectacular.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.