dijous, 11 de juny del 2015

Cova de les Rondes (3)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Segons les dades topografiques la cavitat té un recorregut total de 552 metres i un desnivell màxim de 37 metres.

Selecció d'imatges (visita del 04.06.2015)
Decidits a fer la travessa, accedim per la denominada cova o avenc del Frare.

És una boca en fractura que si pot accedir per dos punts, un enlairat que comunica amb la part superior de l’escletxa i l’altre a nivell del terra que és que nosaltres utilitzem. Remuntem un ressalt, primeres estretors i un pou d’uns 4 metre desgrimpable però equipat amb un doble ancoratge per descendir-lo i remutar-ho amb més seguretat. 
Seguint en la mateixa direcció de la diaclasa trobem un pas estret que ens condueix al pou de 10 metres, que té un altre estretament a mig descens. Al peu d’aquest pou majoritàriament vam deixar el material de verticals que vam lligar al’extrem de la corda per recuperar-lo des de dalt (tornant a entrar per la boca del Frare). Això ens permet anar més lleugers, però també hi hagué qui preferí trastejar el material juntament amb un tram de corda per facilitar el pas per alguns ressalts exposats.
Tot mantenint la mateixa direcció anem per un seguit de passos que cal remuntar i desgrimpar, extretors i eixamplaments. Hi ha fletxes i senyals d’orientació en alguns punt ja que la configuració de l’amuntegament de blocs sembla conduir a algunes alternatives descartables. Baixem per un tram que té una capçalera amb una escarpa rovellada.
 Més endavant un tram per remuntar equipat amb una vella corda amb nusos. Continuem i ens trobem tot pujant un doble accés a la diaclasa de continuació, pel més baix aparentment més fàcil però més estret, nosaltres continuem en grimpada i passem pel superior, que caldrà baixar per l’altre costat en oposició.

Seguim per galeries que alternen amplades i estretors. En una bifurcació clara cal anar per l’esquerra que desemboca amb un bon eixamplament, és la denominada sala dels cranis, on ja trobem fites que denoten la proximitat a la boca de les Rondes.
Remuntem pels blocs i ascendim un pou d’uns cinc metres que podem equipar amb corda per més seguretat de la resta de companys. Continuem per un sector baix i trobem tot seguit graons i d’altres restes de condicionaments artificials que finalment amb una grimpadeta final ens condueixen a la sortida per la boca de les Rondes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.