dilluns, 1 de juny del 2015

Avenc del Llest (1)

De nou vam fer una sortida de proximitat a l'avenc del Llest una de les cavitats més populars del massis conglomeratic del Parc Natural de Sant Llorenc del Munt i de l'Obac. Fou el passat 28.05.2015 i l'equip d'aquest Espeleodijous era format per catorze companys: Ricard Alsina, Dolors Boter, Pere Cantons, Teresa Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià, Lluïsa Mengual, Miquel Nebot, Josu Riezu, Antoni Robert, Ferran Romera, Antoni Torra, Jordi Trujillo i “Víctor”.

Antecedents
L'article fonamental continua sent el que inserim a continuació:
Andrés, O.; Montoriol, J. (1960).- 'Estudio morfogénico de una cavidad desarrollada en los conglomerados de la Sierra de l'Obac (Avenc del Llest)'. Speleon XI (1-4): 13-25. Universidad de Oviedo

Vídeo: 
La bellesa de l'Avenc del Llest (mostrada pels seus descobridors) Trail Sant Llorenç del Munt


Notes anteriors a l'espeleobloc:

Situació
Nosaltres sortim des de l'aparcament de l'Alzina del Sal·lari (carretera de Terrassa a Mura). Agafem el camí que puja pel costat del Sot de la Teula i continua pel vessant del Torrent de la Coma d'en Vila fins arribar a la font dels Traginers.
Des de la font, trobem dos corriols de front que aviat conflueixen. Anem remuntant entre el bosc per la sendera prou fressada. Ens enfilem per un ressalt rocós de poc més d'un metre i tot seguit arribem a la boca de l'avenc.
Itineraris d'acord amb el track-GPS d'en Josu Riezu
A continuació dos segments de proximitat amb les coordenades de situació.
Situació geològica. Conglomerats poligènics i heteromètrics de l'Eocè.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.