dimecres, 6 de maig del 2015

L’Speleo Club Mallorca i l’espeleologia a les Illes Balears.

Sempre que rebo una nova edició d’ENDINS la revista del companys de les Illes, hem preparo per disfrutar d’unes hores de lectura, sempre alhora interessants i instructives...un veritable gaudi. Habitualment assaboreix-ho inicialment els continguts geomorfològics que ens mostren aquest excepcional patrimoni natural subterrani i l’extraordinarí progrés de les seves investigacions. Tot i que del darrer número (36 – 2014) continuarem parlant-te en propers apunts, avui voldria compartir un article històric on traça el paper de l’Speleo Club Mallorca en les exploracions espeleologiques de les Illes Balears.

Rememoren les seves activitats i alhora entre les vivències que vaig compartir descriuen les relacions amb el que fou el Comité Catalano-Balear de Espeleologia i la seva reeixida reconversió fins l’actual Federació Balear d’Espeleologia, on per sorpresa he constatat que citen una primera incursió d’uns dies que vaig fer a Mallorca l’any 1976, que mai agrairé suficient on vaig gaudir de l’allotjament i guiatge excepcional dels germans Àngel i Joaquin Ginés (Grup EST), que m’invitaren a visitar diverses cavitats de dimensions modestes però altament interessants.

LES EXPLORACIONS ESPELEOLÒGIQUES A LES ILLES BALEARS: EL PAPER DE L’SPELEO CLUB MALLORCA per Antelm GINARD, Pere BOVER, Damià VICENS, Damià CRESPÍ.  ENDINS, 36: 27 - 50


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.