dissabte, 30 de maig del 2015

Hirlatzhöhle, Austria.

Dintre de les excepcionals característiques del carst austríac, amb multitud de grans cavitats, de les que vam tenir ocasió de visitar entre d’altres les gegantines Dachstein-Mammuthöhle (66km), la gelada Eisriesenwelt(42km) i l’extraordinària i remuntant Lamprechtsofen(51km i 1632m desnivell), avui en dia totes tres visitables parcialment en “turista”.

Certament només vam veure una part molt petita d’aquest extens paisatge subterrani que ens impressionà profundament, per la seva magnitud, per la tenacitat dels seus espeleòlegs i per l’amable suport que ens van dispensar. Tot seguint les seves investigacions, avui ens centrarem en una de les cavitats que superant els 1000m de fondària ja presenta un recorregut superior als 100km.




En aquest enllaç podeu veure un vìdeo de 52 minuts, del que no tenim permís per inserir-lo directament: http://www.servustv.com/at/Medien/Urgewalten10


Karst geology and cave fauna of Austria: a concise review (IJS 2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.