dimecres, 29 d’abril del 2015

Nou coleòpter al massís dels Ports


En la revista Animal Biodiversity and Conservation 38.1 (2015) és publica el treball on és descriu una nova espècie de coleopters Laemostenus (Antisphodrus) portsensis, localitzada en cinc cavitats del Parc Natural dels Ports: Avenc dels Ermets de Passamonte, Cova del Conill, Avenc de la Barcina, Avenc dels Mamelons, i Forat del Rastre, fruit de les campanyes de recerca i recol·lecció de l’any 2012 pel Departament d'Artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB) i l'Associació Catalana de bioespeleologia (BIOSP)

Comparant-la amb els seus veins geogràfics és diferencia per trets característics en la seva morfologia. L’estudi és complementa amb dades sobre l’hàbitat i l’ecologia d’aquesta nova espècie.


Alhora que felicitem als autors i companys pel seu estudi, ens plau inserir el treball en aquest bloc.
A new species of Laemostenus Bonelli, 1810 (Coleoptera, Carabidae) from Els Ports Natural Park (Catalonia, northeastern Iberian peninsula)  M. Prieto, J. Mederos & J. Comas.

Recerca i trampeig en  una cavitat dels Ports

Notes anteriors a l'Espeleobloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.