dilluns, 23 de març del 2015

Avenc dels Quatre Forats (1)

El passat dijous, 19-març-2015 l' Espeleodijous vam anar a visitar aquesta cavitat.
El grup estava format per, Ricard Alsina, Emili Bifet, Dolors Boter, Manuel Cano, Josè Hidalgo, Jaume Julià, Josep i Martí Pastor, Toni Robert i Jordi Perera.

Situació i accés
L'accés a l'avenc es prou emprenyador, sense un camí marcat i amb el terra trenca-turmells típic de la zona.
En Josep Pastor tot i que no va baixar l'avenc amb nosaltres, perquè havia de fer de pare, si que va fer de guia fins la boca.
Antecedents


La visita d'Espeleodijous del 19,03.2015
Com ja és habitual en el grup la progressió vertical es fa lenta...L'avenc te tres boques i curiosament hi ha un sol spit a la boca més estreta de totes.  

En Toni es qui baixa el primer, a 3 metres fa una reinstal·lació aprofitant una baga que ja hi ha muntada en natural, tres metres més avall fa una acrobàcia per anar a buscar un desviador que també va quedar abandonat per anteriors visitants i finalment assoleix el terra del primer pou; fins aquí tot normal, llavors baixo jo i comprovo que l'estretor es massa per a mi i que la sortida serà molt emprenyadora, per el que decideixo que es millor baixar per un altra de les boques, com que la corda està reinstal·lada enviem a en José (que està més en forma) per tal que mentre baixi desmunti les instal·lacions per alliberar la corda, així ho fa però abans que puguem estirar la corda, la Dolors que estava ben a l'aguait s'escola per l'estretor aprofitant que la corda baixa directa i estalviant-se acrobàcies. 

A la fi instal·lem per l'altra boca fent una baixada neta i directa  fins la base del pou.

La nova via oberta per en GERS fa de filtre i uns quants de nosaltres decidim que el que hi ha a continuació no serà millor que el que ja tenim a l'abast.

Els que passen a l'altre costat son en: Toni, Dolors, Josè i Emili que remunten el pou fins la saleta penjada i també deixen per un altra ocasió l'ultim pou.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.