dimecres, 21 de gener del 2015

Ha mort el Dr. Mateu

La darrera cavitat la va visitar en Joaquim Mateu al 1988: la Cueva de las Campanas, a Granada
Ahir dia 19 de gener del 2015,a mitja tarda, ens va deixar en Joaquim Mateu Sanpere. Nosaltres el recordarem sempre com el Dr. Mateu.

Havia nascut a Barcelona el 9 de gener del 1921, tot i que està registrat com nascut el 14, cinc dies més tard.

La seva vida ha estat una plena dedicació a l’estudi entomològic i arqueològic, sobretot el primer, que ha seguit intensament fins al seu darrer treball, l’any 2008, que van fer conjuntament en Joaquim Mateu i el seu constant col·laborador al llarg dels seus darrers anys d’estudi, en Jordi Comas. Aquest va ser l’article nº 268 publicat, des del seu primer treball l’any 1942, tots dedicats a l’entomologia, algun de geologia i climatologia, i molts a la biospeleologia. Durant la seva època de dedicació a l’arqueologia, va publicar uns altres vint-i-un treballs més sobre aquesta especialitat.
En Joaquim Mateu en una de les moltes expedicions al desert d'Algèria
Del laboratori d'estudi del Dr. Mateu, van sortir grans treballs i moltes noves espècies

La seva vida professional va ser extraordinàriament profitosa per la seva dedicació gairebé constant a les expedicions per tot el món, especialitzant-se en l’estudi de diversos grups de coleòpters, entre els que s’ha de fer menció dels que habiten el sota terra i que ens trobem dins de les cavitats: els hipogeus, els que en diem cavernícoles.

Aquest post només vol donar a conèixer aquest luctuós decés. Més endavant ja en farem un altre, per donar-li un merescut homenatge.

Descansi en pau. Sempre et recordarem, Joaquim Mateu.

NOTA POSTERIOR: 

Es pot anar a Sancho d'Àvila, a partir de les 15 hores d'avui. L'enterrament serà al mateix lloc, demà dijous 22 a les 13h 30 min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.