dilluns, 26 de gener del 2015

Avenc Benjamí-Digón (1)

El proppassat dijous 15.01.2015 vam anar a revisitar l'avenc Benjamí-Digón i completant l'objectiu fotogràfic tradicional, volíem continuar amb la recent tasca de presa de mesures atmosfèriques en les cavitats visitades. També anàvem amb els estris topogràfics adequats per comprovar si les desobstruccions realitzades en la base del darrer pou representaven encara que moderadament un augment de la seva cota de -95m.  El grupet d'Espeleodijous era format per: Dolors Boter, Manuel Cano, Teresa Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià, Miquel Nebot, Jordi Perera, Toni Robert, Antoni Torra, i “Víctor”. Vam compartir l'entrepà del matí al Restaurant Lloret de Castelldefels amb l'amic Josep Pastor i el seu fill en Martí. També vam coincidir amb l'Ignasi Izaguirre, expert entre d'altres temes, en l'estudi de la hipòxia en cavitats subterrànies i el corresponent impacte fisiològic en els exploradors; esperem que les dades atmosfèriques que anem recollim li puguin resultar útils pel seu treball.

Publicació a EspeleoSie 10 (1971)
Inserim a continuació el fragment dedicat a l'avenc Benjamí-Digón de l'article publicat a EspeleoSie.
Cal destacar que en aquells anys de la dictadura no era possible publicar en català, i la revista era un exemple de col·laboració de tots els membres del grup. Els textos és "picaven" en màquina d'escriure sobre un suport de paper encerat, que en ser perforat permetia el flux de la tinta d'una multicopista que accionavem manualment en el propi local del Centre, després feiem l'alçat, engomat i cosit. 

Situació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.