divendres, 26 de desembre del 2014

VII Trobada d'Estudiosos del Garraf i d'Olèrdola

El passat 20 de novembre es va celebrar al Centre Cívic el Roure de Begues, aquesta jornada que porta a terme, periòdicament, la Diputació de Barcelona.
Els temes tractats van ser la gestió, vegetació, ecologia, fauna, geologia i historia en l'àmbit del Parc.
Entre els treballs presentats, cal destacar-ne quatre pel seu interès espeleològic.

Raúl Cano i Xavier Font de l'Unió Muntanyenca Eramprunyà i del Departament de Geoquímica, Petrologia i Prospecció Geològica de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, van presentar "Estudi Hidrodinàmic i hidrogeoquimic de la surgència de la Falconera".
Interessant treball que mostra l' importància de la surgència i la connexió hídrica abocador-la Falconera.
Raúl Cano
Ignasi de Yzaguirre de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, va presentar "Estudis científics connectats a l'exploració de l'avenc: Forat de la Ruda, Massís del Garraf (Barcelona-Spain)". En el que exposà el estat actual de les diferents investigacions.
Ignasi de Yzaguirre
Xavier Font, Raúl Cano, Ramon Salas i Eduard Albert, del Departament de Geoquímica, Petrologia i Prospecció Geològica de la UB i de l'Unió Muntanyenca Eramprunyà, van presentar "Conservació del patrimoni geològic del Parc del Garraf i Olèrdola. El Carst i  formes càrstiques".
Es presenta la necessitat de conservació de les àrees càrstiques com a paisatge d'especial interès geològic i geomorfològic.


Miquel Nebot, Teresa Hdez.-Ruiz, Joan Madurell-Malapeira i Manel Llenas de la Secció Villalta de la Federació Catalana d'Espeleologia i de l' Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
Van presentar "Noves aportacions al coneixement del gat fer (Felis silvestris) al massís del Garraf-Ordal". Es realitzà una comparació osteomètrica entre gats fòssils i actuals, que ens permeten d'observar unes diferències morfològiques que ens aporten noves dades pel coneixement de l'espècie.
Manel Llenas, Joan Madurell, Miquel Nebot, ...
Miquel Nebot i Santi Llacuna
Totes les presentacions de la trobada en Power-Point poden ser consultades a l'enllaç de la Diputació de Barcelona. http://www.diba.cat/web/cjs/inici/-/cjs/2356

Teresa Hdez.-Ruiz (text  + imatges)

En els propers apunts inserirem les presentacions de les quatre comunicacions referenciades.

Nota anterior a l'Espeleobloc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.