dilluns, 15 de desembre del 2014

Mina de les Ferreres. Rocabruna (1)

El 27 de novembre som 14 més el Xavi Ortiz que ens farà de guía. La colla dels dijous sóm: Quima Boté, Josu Riezu, Lluisa , Jordi Parera, Antoni Torra, José Hidalgo, Cristina, Jaume Julià, Manel Vizuete, Pere Castells, Benito, Xavier Martinez, Toni Robert i Dolors Boter. Per sort la mina era gran!!!
Ens trobem a ¾ de 9 del matí per al reglamentari esmorzar a Sant Joan de les Abadesses. Després ens dirigim al poble de Rocabruna, un cop passat el poble i a ma esquerra surt una pista, allà deixem una part dels cotxes i ens encabim en quatre vehicles ja que sembla que a la boca de la mina no hi caben més de dos cotxes. En arribar a uns prats, aparquem i es fan un parell de viatges per estalviar-nos uns 20 minuts a peu.
Quan arribem allà on podem deixar els cotxes, s’ha de remuntar un torrent pel marge dret hidrogràfic fins arribar a la boca d’accés al nivell 4 de la mina, començant l’exploració que amb les indicacions del Xavi Ortiz és altament interessant.

Text: Dolors Boter



Un treball sobre l'entorn geològic i la mineralització


...segueix en l'apunt de demà...

2 comentaris:

  1. Que xulada de minerals !! Haurem de fer mines !!

    ResponElimina
  2. Espero que us agradés la visita a les mines de Rocabruna i que el nostre company Xavier Ortiz del Grup Mineralògic Català, bon coneixedor de les mines com a coautor del llibre "Rocabruna i el seu entorn: La mina de les Ferreres", us fes una bona visita i gaudíssiu del recorregut i de les mineralitzacions.
    Salutacions.
    Frederic Varela Balcells
    President
    Grup Mineralògic Català

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.