dissabte, 20 de desembre del 2014

Cavitats de la riera de Jafre amb els amics del GES Garraf

Aprofitant una proposta d’aquests entusiastes i laboriosos prospectors del massís de Garraf, comptant amb el guiatge d’en Josep Pastor i d’en Javi Bernabé anàrem a conèixer els treballs que han empès per tal de localitzar, desobstruir i buidar l’avenc dels Arcs

Ens agruparen una bona colla (21!) el dijous 4.12.2014: Montse Amorós, Javi Bernabé, J.Carmelo Blanco, Dolors Boter, Manuel Cano, Pere Cantons, Úrsula Garrido, Benjamí Grañena, José Hidalgo, Jaume Julià, Lluïsa Mengual, Cristina Parra, Josep Pastor, Martí Pastor, Jordi Perera, Toni Robert, Josu Riezu, Juli Serrano, Antoni Torra, Manel Vizuete,  i “Víctor”.

La recerca en aquest sector de la riera de Jafre, ha estat documentat en aquestes mateixes pàgines:

i en la web dels companys del GEB:
Però ha estat l'obstinació d'aquests amics del GES Garraf que han aconseguit el renaixement de l'avenc dels Arcs. Us recomanem que visiteu la seva pàgina on detallen exhaustivament els treballs que han realitzat i us n'adonareu de la feixuga i tasca realitzada. Els felicitem alhora que lamentem que no s'hagi pogut anar més enllà dels 14m de fondària.
La visita del 04.12.2014
Amb una previsió de pluja emprenem el camí d'aproximació que segueix un tram del GR92 que ens condueix fins la cova Negra tot just on és localitza l'avenc dels Arcs.

La cova Negra de Sitges



L'avenc de la Nubet
Seguint riera amunt trobem diverses i petites cavitats penjades, fins que al bell mig de llit del torrent trobem l'avenc de la Nubet, que trobem cobert per un apilament de troncs. Es va baixar i en sortir tornarem a deixar-lo protegit pel brancam.

Les paelles i més...
Finalitzada la jornada espeleològica la Lluïsa i el Josu ens van invitar a tota la colla a "fer una paellla" a la seva casa de Calafell.
I vam celebrar l'aniversari del Jordi en els seus primers 50 anys!


1 comentari:

  1. La Enhorabona al gran equip del GES Garraf que ha fet posible la redescoberta d'aquest avenc dels Arcs o Avenc de la Riera que fa anys que es donava per perdut. Esforç i constància han sigut les seves eines per a aconseguir-ho.
    No defalliu, i endavant amb les exploracions!!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.