dimecres, 5 de novembre del 2014

XXV Jornades de la SEDECK Cantàbria 2014 (9)


...segueix de l'apunt d'ahir...

Diumenge 28.09.2014 12:00
Visita Cueva Cullalvera (1) Turística
Dels d'Espeleodijous, només la Carme i el “Víctor” vam enquadrar-nos en la visita turística, que normalment té un cost que es paga en la caseta de control i venda de tiquets i records, al costat esquerra de camí a pocs metres de l’entrada.

Vam tenir un doble sentiment. Per una banda l’adaptació a la visita dels 300m inicials (just fins el primer caos de blocs) no ha estat gaire reeixida, primer caminem un tram fins un reixat on cal esperar que ens obren una porta, seguidament dempeus se’ns ofereix un audiovisual històric amb llegendes i una dramatització clarament dirigida a un públic escolar. Continuem per unes passeres amb baranes que avancen per centre de la galeria, fins que finalitza el curt tram habilitat, aquí per allargar la durada del petit recorregut s’ofereix un “espectacle” d’uns sortidors artificials que sincronitzen el seu moviment amb música, i retornem fins l’entrada pel mateix itinerari. Segon diuen, tot plegat des de l’entrada fins la sortida, amb els entreteniments inclosos s’allarga fins uns 45 minuts. Cal reconèixer que pels espeleòlegs resulta una visita frustrant.

Però us deia que teníem un doble sentiment, i realment vam gaudir d’un guia excepcional, un veritable pou de ciència sobre l’art rupestre, amb un discurs d’alçada i de contrastada experiència personal. Una delícia, tant sols mitigada per la insistència en recordar-nos que l’”organització” no permet fer fotos...i per això no vam utilitzar ni tripode ni flaix.




Els treballs d'acondicionament i les descobertes arqueològiques
A pocs metres de l'entrada s'identifiques unes taques identificades com art rupestre.

Altres activitats


L'estat de les pintures rupestres interiors


Voldria creure que ha estat per desconeixement de la seva vàlua però les imatges que he trobat a la xarxa mostren unes inscripcions salvatges que avergonyeixen a tothom per malmetre aquest patrimoni d'art parietal.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.