dilluns, 20 d’octubre del 2014

Revisitant l'avenc d'Esteles (1)

En la darrera visita (09.10.2014) d’un grupet de l’Espeleodijous (Dolors Boter, Jaume Julià, Xavier Martínez, Jordi Perera, Toni Robert, Antoni Torra, Manel Vizuete i “Víctor”) a aquesta petita i alhora força interessant cavitat sorgí el tema de si és més adequat mostrar les imatges del que hem vist en una cavitat deixant que cadascú les interpreti, o si fora millor intentar donar una primera versió del que a nosaltres ens interpel·la.

De tots dos estils de presentacions hem tingut múltiples exemples en les cròniques d’aquest bloc, però no us negaré que és menys laboriós mostrar sense donar una visió personal... i aquesta és un circumstancia a considerar pel que representa d’alleugeriment en la tasca necessària per continuar mantenint el compromís diari d’aquest bloc... i per altra banda som conscients que de les nostres limitacions interpretatives i de la superficialitat imposada per la brevetat de les nostres visites, donen poca solidesa al que podem dir.

La visita d'en Norbert Font i Sagué 13.07.1899
Inserim un fragment de la conferència llegida al CEC tal com és publicà al Butlleti 68 del 1900.
Cal rellegir aquests articles dels pioners de l'espeleologia catalana per gaudir de la "filosofia" naturalista d'aquella época.

Situació

La cavitat
L'estructura topogràfica de la cavitat és prou senzilla, un pou de 20m (vertical de 17 per l'accés més ample) amb la boca multipartida. A la base i una rampa-sala que descendeix fins els -31m.

Podeu consultar el nostre anterior apunt sobre aquesta cavitat a:
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2011/06/lavenc-desteles.html

Fauna

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.