La Dolors i el Toni que sojornen a Puigcerdà, ens van proposant visites a la Cerdanya, en una d’aquestes ocasions entre d’altres cavitats (de les que ja ens referirem més endavant) vam anar a localitzar el Forat de les Gralles. La primera visita fou el 24.04.2014 i en el grupet d’aquell dijous érem: Dolors Boter, Jordi Perera, Toni Robert Antoni Torra i “Víctor”, la segona visita amb un grup més nombrós de l'Espeleodijous fou el 02.10.2014 i l’equip: Ricard Alsina, Dolors Boter, Jaume Julià, José Hidalgo, Jordi Perera, Toni Robert, Antoni Torra i “”Víctor”.
Es tracta d’una cavitat força coneguda, però alhora poc visitada, possiblement per les poc precises dades de localització disponible anteriorment, i per la seva situació en ple bosc i a una horeta de camí des d’on podem arribar amb vehicle. Les modestes dimensions, fondària de -54m i 84m de recorregut també contribueixen a la seva menysvaloració, tot i que com veureu per les imatges que us presentem, per a nosaltres ha estat una visita prou interessant.
L'accés
Sortint de Bellver de Cerdanya, ens dirigim cap a Santa Magdalena on caldrà deixar els vehicles i enfilem el cami dels Boixos tot vorejant i remuntant el torrent de Gavarret fins creuar-lo i endinsant-nos en el bosc ja sense bon camí, anar en sentit descendent tot procurant no separar-nos gaire del llit del torrent. La cavitat segons el nostre GPS és situa a les coordenades UTM ED50 X399173, Y4687369 i una altitud de 1368m.
Els antecedents.
Estudio geoespeleológico del "Forat de les Gralles" (Bellver de Cerdaña, Lerida) 1951. Speleon II, núm.2-3.
La Fou de Bor i cavitats de l'Alta Vall del Segre. M. Canals, C.Ribera i R.Viñas CEC 1970.
Fitxa del Forat de les Gralles
Topografia ERE 1961
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.