diumenge, 26 d’octubre del 2014

Cova de la Font dels Capellans (Anoia)

COVA DE LA FONT DELS CAPELLANS

Presentem la fitxa de la cova de la Font dels Capellans. Aquesta petita joia ha restat amagada; l'aigua la vegetació i els precipitats càlcics han conformat una escenografia perfecta. Si us plau gaudiu de les cavitats i aneu amb molta precaució, aquest ecosistema és molt feble.
Lloc: Canaletes
Tm: Cabrera d’Anoia (Anoia)
Coordenades: UTM31- ED50 392533, 4592719
                                     ETRS89 392439, 452515
Altitud: 249 m
Espeleometria:  Recorregut: 21 m
                       Desnivell:    +4 m

Accés

Des del lloc de Canaletes per la carretera que porta a Sant Jaume de Sesoliveres, a uns 600 m i passada la masia de La Bleda, trobarem una pista a la dreta, i a uns 250 metres aproximadament, trobarem unes vinyes, aquí aparcarem l’automòbil.
Agafarem un corriol que ens conduirà al llit del torrent de Canaletes, que seguirem aigües avall, arribant ràpidament al Salt dels Capellans.
Descripció

Es tracta d’una curiosa balma, amb uns 25 m d’amplada, 4 m de fons i 9 m d’alçada, amb un bonic salt d’aigua. A aquesta balma s’acumulen importants dipòsits de tova calcària, on s’han format petites galeries que travessen la tova. Malgrat el seu petit desenvolupament, té racons de gran bellesa, amb un assortiment de “guineus” o arrels calcificades que formen unes vistoses formacions excéntriques. També trobem petits gours, pisolites i colades.

Josep Cuenca 
Francesc X. Samarra

Grup d’Espeleologia de Badalona         

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.