dilluns, 1 de setembre del 2014

Revisitant l’avenc del Daví (1)

De nou pels estimats relleus conglomeratics del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Un grup de l’Espeleodijous, el 21.08.2014 vam anar de visita al conegut avenc del Daví, amb el simple objectiu d’aprofitar una jornada d’agost per fer una caminada i davallar l’avenc que encara era desconegut per alguns del grup.

De la previsió inicial, el company “Truji” i el seu amic, no es van poder incorporar, restàvem 10, però en arribar a coll d’estenalles, la Tere i el Miquel, ens van haver de deixar, de manera que finalment érem vuit:  Dolors Boter, Leo Castellò, Úrsula Garrido, José Hidalgo, Cristina Parra, Jordi Perera, Toni Robert i “Víctor”.
Iniciem la caminada des del Centre d'Interpretació, prop del coll d’Eres, el Toni i la Dolors ens proposen desviar-nos una mica del camí i visitar unes tombes. Son unes “enigmàtiques” sepultures d’origen medieval estudiades per en Antoni Ferrando i Roig. Inserim la fitxa descriptiva extreta de la web Trail Sant Llorenç del Munt.

Reprenem la marxa i passem pel costat del magnífic roure del Palau, un singular exemplar d'uns 30 metres d'alçada i 1,5 m de perímetre.  
Continuem pel mig de l'alzinar, el temps, que ha estat amenaçador tot el trajecte, finalment ens obsequia amb un ruixat però només durant uns breus minuts, els suficients per posar-nos les proteccions i seguidament tornar-les a guardar. La resta de la jornada tenim un temps fresc i clar, esplèndid per caminar.
Tot arribant als Òbits, conjunt de balmes obrades en una ubicació excel·lent, ens aturem per posar-nos les granotes d’espele i continuar fins l’avenc del Daví. 
Remirant documentació antiga, he rellegit el treball del mestre Llopis, i m'ha tornat a semblar esplèndit i hem plau inserir-lo a continuació:
Avenc del Davi (Sant Llorenç del Munt). Sota Terra (2) 1935.
...segueix en l'apunt de demà...

Apunts anteriors a l'Espeleobloc relacionats amb aquesta cavitat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.