dimecres, 20 d’agost del 2014

L'avenc de la Cabana d'en Garraba (1)

L'avenc de la Cabana d'en Garraba és una interessant cavitat, amb un recorregut de 425m i 62m de fondària, situat a la Cerdanya, municipi de El Pont de Bar.

Caracteritzat per un seguit de passos estrets i petites verticals que amb meandres i marmites ens mostren el seu funcionament com engolidor de les aigües del torrent de Bargujà. Fins i tot en èpoques de sequera a partir dels -19 apareix un petit cabal que recorre la cavitat on sovintegen els trams amb basses reomplertes en les que juntament amb passos baixos i gatoneres serà inevitable la mullena.

En la nostra visita d’un grup de l'Espeleodijous del 15.08.2014 ens vam aturar poc més enllà dels -40m de fondària, en un tram de galeria que obliga a gatejar dins d'un pam d’aigua. Fins aquest punt havíem deixat enrere alguns companys en les anteriors estretors i vam considerar més prudent retrocedir pausadament tot continuant amb la recerca de fauna cavernícola que era un dels objectius principals de la sortida.

En l’equip d’aquest dia participàvem: Joaquima Bote, Dolors Boter, Leo Castelló, Floren Fadrique, Úrsula Garrido, Teresa Hernàndez, Miquel Nebot, Jordi Perera, Toni Robert, Enrique Rodriguez i “Víctor". 


Inserim a continuació l’article que vam publicar fa 42 anys, en l’EspeleoSie 18 (1976) - evidentment en castellà, com era norma obligada en l'època-, que tot i els anys transcorreguts encara continua sent la nota de referència més detallada

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.