dilluns, 14 de juliol del 2014

Avenc de Castellsapera (1)

Novament dediquem aquest apunt a una cavitat conglomeràtica del ben conegut Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Ha estat el dijous 03.07.2014 que un grup de l’Espleodijous hem anat a una de les cavitats més populars de la serra de l’Obac,  l’avenc de Castellsapera, erem vuit companys i companyes: Dolors Boter, Jaume Julià, Lluïsa Mengual, Jordi Perera, Toni Robert, Josu Riezu, “Víctor” i Manel Vizuete.


Situació
Anant per la carretera de Terrassa en direcció a Mura, aparquem en l’Alsina del Sal·lari, i seguim a peu ja que la carretera que mena al Coll de Tres Creus està tancat amb un cadenat. Mes endavant caldrà agafar la desviació esquerra que ja és dirigeix a la roca de Castellsapera. La boca, situada en un pendent està envoltada d’una barana metal·lica, com a protecció pels muntanyencs i senderistes que freqüenten aquest itinerari.



Flora
Explorat per en Marià Faura i Sans el 12.10.1913 va comptar amb amb la participació d’en Josep Mª de Barnola al qui devem un dels primers estudis botànics sobre cavitats catalanes.
Fauna
Com be sabeu per tal de protegir la fauna cavernicola dels ratpenats la direcció del Parc Natural ha regulat l’accés a dos avencs del massís: l’avenc del Daví i l’avenc de Castellsapera, i no és permet l’entrada a aquests avencs de l’1 de novembre al 31 de maig.
Accidents
També té un seguit d’històries luctuoses, tal i com resa el monòlit al costat de l'avenc de Castellsapera, un 24 de gener de 1960 en Josep Tres i Viladomat, un noi de catorze anys, va caure dins l'avenc mentres jugava.

A la base del primer pou de 45m. hi trobem una nova placa en record del mateix Josep Tres i una de nova dedicada a Jorge pels seus amics el 30.11.1969.

  ...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.