diumenge, 1 de juny del 2014

Micro campanya de cap de setmana al Montsec d’Ares (3)

... segueix de l'apunt d'ahir...

3 - Avenc del Cingle de Roca Alta
ED X  314329  Y  4658387  SNM  1332

Avui son paraules majors, i no per l’avenc, sinó per l’aproximació.

Agafem la carretera que va des d’Àger a S. Esteve de la Sarga. Passem la gran Fita del Boixaguer, i mes avall en una mica de recta trobem un camí que surt a ma dreta, just en arribar al Pla de la Pua. També hi ha una fita amb un pal de fusta, podem aparcar al davant i veurem un rètol de color groc que diu “CAMÍ”.

Aquest camí ens porta al Barranc de les Vaqueres, al principi trobem fites i alguns senyals amb cinta blanca als arbres, però poc a poc es van perdent.

Quan la riera es comença a tancar, hem d’estar atents  a veure una fita a ma esquerra ja que hem de començar a pujar i ja sense camí, per unes tarteres i en mig de la vegetació, en compte d’anar trobant els passos fins arribar a la base del penya-segat.

Estarem uns 45 minuts, si tenim la sort de trobar l’avenc  a la primera.

La gran boca de 3x6 està a la paret, a la base del penya-segat, per sota una balma i al costat d’unes pedres vermelloses que es veuen des de la carretera.

L’avenc  té forma d’esquerda, d’uns 2 m. d’ample i uns 15-20 de llarg. És un primer pou, seguit d’una rampa, i no és fins al pou final de -7 m. que és on ens adonem que ha merescut l’esforç.

A una banda hi trobem una sala amb formacions parietals, i a l’altre, un llac ple d’aigua.

El camí de tornada és igualment fatigós, perquè hem d’anar en compte de no equivocar-nos ja que ens trobem barrats per petits, i no tant petits ressalts.

Ha estat un cap de setmana molt ben aprofitat i hem gaudit d’uns avencs que ens han sorprès molt gratament. 

Juli Serrano Montse Roca

3 comentaris:

  1. Molt guapo el blog, Ivan. Ho consultare de tant en tant per si trobo alguna sortida facileta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creo que por cantidad y posiblemente tanbien por calidad es el mejor bloc de espeleologia español. El mayor problema es que lo escriben en catalan y te pierdes parte de su contenido.
      Santiago

      Elimina
  2. El gran problema del sr Santiago, es que escriu en castellà, i malgrat tot se li entèn de maravella

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.