dimecres, 28 de maig del 2014

Pou de la Calella (2).


... segueix de l'apunt d'ahir...
El Pou de la Calella, o Pou del Cap de la Barra, ambdues denominacions amb concordança amb topònims locals, és força coneguda per la seva situació i espeleològicament ha estat objecte de diverses etapes d’exploració. Inicialment el primer pou, després de la “via pèndol” i a continuació les vies remuntants o “via SIRE” on s’arribà a una fondària màxima de -55m.

En la proximitat de la boca trobem nombrosos ancoratges artificials, aixecada la reixa un nou ancoratge de capçalera en el mateix llavi, i poc metres a la dreta un segon ancoratge per davallar amb el primer pou de 28m. 
Als 19 de descens, un balanceig d’uns 3 metres ens permet introduir-nos en un ample finestral pel que accedim a la continuació. Si no l’enllacem directament, des de la base del primer pou, 9 metres més a baix podem ajudar al pèndol del següent company.Unes bagues fixades en unes concrecions d'aquest replà permeten conduir l’accés i especialment el retorn suau a la vertical de sortida.  
Segueix un bonic conducte meandrificat i gairebé cilíndric que ens situa en la capçalera d’un pou de 5m i des de la seva base una nova vertical de 22m. que ens situa a la doble cambra força concrecionada.
Per continuar cal remuntar per l’altre extrem de la base, on podrem ajudar-nos amb la corda fixa instal·lada, per on accedim a un conjunt de xemeneies i pous força estrets que nosaltres ja no vam visitar. 
L'obra del pessebristes arriba arreu, aquí per partida doble.

... segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.