divendres, 30 de maig del 2014

Micro campanya de cap de setmana al Montsec d’Ares (1)


Ens agrada molt anar a Àger. Es una zona on sembla que les activitats que s’hi desenvolupen agafen un caire mes transcendent. Sembla que el temps transcorre pausadament, igual que el vol de les ales delta i els parapents.

Al tindre uns avencs tant importants com la grallera del Corralot i la del Boixaguer, els altres que hi ha, queden injustament en un segon terme, per tant, dediquem un cap de setmana, (10 i 11 de maig) als tres avencs:

- El Graller del Clot del Pou 
- La Grallera de Picon Bernat 
- L'Avenc del Cingle de Roca Alta

El Picon i la Roca Alta ens han deixat molt bones sensacions, son avencs amb grans boques, pous amples. El del Picon, és aeri,  nius amb gralles, restes d’ossos de bestiar i racons molt fotogènics.

Com a nota negativa, trobem unes instal.lacions una mica deficients i manca de reinstal.lacions als pous. Cal preveure portar algun protector de corda.


1.- Graller del Clot del Pou
ED50  X  315701  Y  4657639  SNM  1493

Agafem la pista que va a Sant Alís i just aparquem al costat de la tanca de fusta on surt un camí que descendeix fins a una zona plana, el Pla del Coll, llavors trenquem a la dreta seguin el curs de la riera i a uns 300 m. trobem la cavitat. En total hem caminat uns 30 minuts, per sort tot en baixada.
És una boca de 8x2 amb un parell spits, que ens porta a un primer pou de 17 m.. i a un costat, hi ha un altre pou petit de -7 m..
Trobem moltes restes d’ossos de cabres, ovelles, gralles… i moltíssimes mosques, però d’una espècie estranya ja que quan ens acostem no fan cap moviment per marxar.
En quant a formacions, hi ha uns regalims d’aigua i unes colades on han aprofitat les gralles per fer-hi els nius, i donat que la boca es força ample i la cota és de 17 m. hi ha moltes restes vegetals.

Juli Serrano i Montse Roca

... segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.