dijous, 17 d’abril del 2014

El davallador Stop

Ja vam dedicar un apunt anterior al davallador “senzill”que sembla més convenient per la iniciació, però és innegable que model Stop representà una innovació destinada a oferir una major seguretat i una autoasegurança en el cas de pèrdua de control.  Continua, però exigint la disponibilitat de les dues mans en el descens, complica la davallada de pous molt estrets, la reacció “natural” de pànic d’un novell és aferrar-se a l’stop i provocar la caiguda lliure... Arguments que cal considerar i que en funció de les situacions fan preferible un o altre. Avui presentem alguns documents sobre l’aparell i la seva utilització adequada.





Aparells evolucionats

Finalment uns aparell que constitueix una evolució de l'Stop...però per cordes de gran diàmetre...i cal tenir molt en consideració que el fabricant Petzl que tan bé ens ha servit als espeleòlegs, cada cop més, el seu negoci s’allunya de la nostra practica reorientant-se a col·lectius professionals més nombrosos i segurament més rendibles. Potser el nou RIG és una alternativa que cal considerar seriosament?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.