dimecres, 2 d’abril del 2014

Avenc de la Codoleda (1)

L’avenc de la Codoleda, és una coneguda cavitat del massís conglomeratic de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, situada dins del Parc Natural en terme municipal de Matadepera.  Per la seva varietat de paisatges subterranis i escassa dificultat explorativa (estretors a part) sovint forma part de les sortides d’iniciació.

La nostra darrera visita amb l’Espeleodijous fou el 27.03.2014 i participarem els següents companys: Antoni Torra, Dolors Boter, Jaume Julià, Jordi Perera, José Hidalgo,  Josep Pastor, Montse Conesa, Pere Cantons, Toni Robert i “Víctor”.

Fitxa publicada al Catálogo Espeleológico de la Provincia de Barcelona, Tomo II ( 1974)


Situació i accés
Localitzada en el característic cingle dels Plecs del llibre, solcat per nombroses vies d'escalada,  l’aproximació clàssica a peu, s’inicia des dels dipòsits de la urbanització Cavall Bernat, un altre itinerari possible, més còmode, utilitza un seguit de pistes que finalitzen en el coll de la Castellassa.

Els Plecs s’aillen del carener, sobresortint com un morral individualitzat gràcies a l’excavació dels torrents que el flanqueixen; a l’est el canal de la Dona Morta i a l’oest el sot de la Codoleda.

Imatges del camí per accedir a la boca occidental o inferior (avenc).

Imatges del camí per accedir ala boca oriental o superior (cova).

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.