dissabte, 29 de març del 2014

IOWA 2014 Papuasia-Nova Guinea


Finalitzada l’expedició franco-suissa d’enguany, originalment plantejada com un reconeixement d’un nou sector, que els hi ha permès d’explorar cavitats notables, dos -300m, un -500m i un quasi -600m (-596).

Els 15 espeleòlegs (12 francessos i 3 suissos) ja han retornat amb bona salut i satisfets ja que aquest nou sector promet grans cavitats, i també perquè s’han aconseguit uns bons lligams amb els papus del poblat Pikapuna situat en les proximitats. Alhora inquiets per la constatació que les empreses forestals continuen progressant als peus de les muntanyes Nakanai, malbaratant aquesta selva extraordinaria, per vendre la fusta i plantar palmeres d’oli que reemplacen els boscos originals comprometent la biodiversitat.

A l’espera que es publiquin les memòries de l’expedició i puguem veure la filmació realitzada, publiquem una selecció d’imatges i us aconsellen que visiteu les web’s originals, que enllacem,  on podeu trobar-hi mes informació.

Web de l'expedició IOWA 2014

Pàgina en la web de Petzl
Enllaç: http://www.petzl.com/fr/outdoor/news/sur-terrain/2014/03/21/speleologie-en-papouasie-iowa-2014-une-expedition-entre-reve-et-

Vídeo de la natura de Papua


Fragment del vídeo antropologic "La memòria de les Brumes"

En l'apunt de demà trobareu diversos fragments i vídeos complerts,d'anteriors expedicions espeleològiques a les terres de Papuasia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.