dimarts, 25 de març del 2014

Avenc d'Aguilar

Visita del dijous 20.03.2014: Antoni Torra, Dolors Boter, Jaume Julià, Jordi Perera, José Hidalgo, Manuel Vizuete, Ricard Alsina i Toni Robert..

Accés
Sortint de Castellar del Vallès, en direcció a Sant Llorenç Savall, entre el km 13 i 14 i ja passat
el trencall de "Les arenes", agafem una pista oberta que surt a la dreta.
Per la pista travessem el Riu Ripoll, seguim pel torrent del Castelló, el qual també travessem dues vegades, i 100 metres després d'aquest últim gual trobem un camí-riera que s'enfila cap a la dreta.
Aquest camí està força desembrossat, tot i així és molt costerut i amb molta fullaraca que fa que de tant en tant algú es trobi de cul a terra.
El corriol desapareix un centenar de metres abans de l'avenc, però i el trobem amb el GPS i comprovem que les dades de l'Espeleoindex corresponen perfectament amb les que llegim nosaltres.
A pocs metres de l'Avenc hi trobem una pista en molt bones condicions, però tot i així no s'hi veuen roderes, per la qual cosa suposem que deu estar barrada per alguna cadena.

Situació i itinerari: Jordi Perera

Exploració
Per a fer l'exploració, lliguem la corda a l'Alzina que ens fa més gràcia, i davallem la primera vertical fins a uns blocs encastats on hi trobem un parell de Spits que viuen la seva existència més a fora de la roca que no pas a dins, i tres metres més avall trobem un altre parell de Spits que també fan més pena que gràcia, tot i així com que no portem material per a instal·lar, tirem avall gaudint de la inconsciència fruit de la nostra joventut.


Bio.. 

Aquesta vegada trobem un príncep encantat en la seva forma de gripau, un parell de salamandres, ratpenats i un pessebre on falta la criatura. 

Text: Jordi Perera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.