dimecres, 29 de gener del 2014

Avenc de Can Torres (1)

El dijous 23.01.2014 vam fer una nova visita als interessants relleus conglomeràtics del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Érem 10: Ariadna Magdalena., Eric Magdalena, David Magdalena, Jaume Julià, Jordi Perera, José Hidalgo, Manel Vizuete, Núria Martínez, Pere Cantons, Toni Torra, i “Víctor”.

El nostre objectiu tradicional era com sempre, localitzar la cavitat i comprovar el seu posicionament GPS, visitar-la fent-hi un reportatge fotogràfic i identificar la seva fauna. Però en aquesta ocasió s’afegí una altra tasca a les que ens vam sumar gustosament: la iniciació de la jove Ariadna sota la supervisió i control de la seva família Magdalena/Martínez al complert.

L’aproximació ens va resultat complicada, per tal que no vam encertar la bona pista a la primera. Tant es pot arribar remuntant la riera, com en sentit contrari, baixar partint de les proximitats de Can Torres.

La cavitat és coneguda des dels anys 20 pels espeleòlegs locals i visitada amb regularitat pels amics del SIS del C.E. de Terrassa i posteriorment pel GES del C.M.B. que amb el nom de Avenc de Can Torras, va incloure en els seus treballs del sector. En aquest apunt ens plau inserir el treball d’Oscar Andres i Lluís Muntan, Los fenómenos Cársticos de la falda SE de La Mola.San Llorenç del Munt (provincia de Barcelona) Speleon 1958.
Com probablement haveu comprovat en aquest text hi ha un parell de modificacions, fetes directament en la separata que amablement ens va facilitar el propi Oscar Andrés. Aprofiten l’ocasió per renovar-li el nostre agraïment.

El bateig espeleo de l'Ariadna (5 anys)

Imatges de fauna

Continua en l’apunt de demà...

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.