divendres, 22 de novembre del 2013

Avenc de les Serps (2)

La fama de l’avenc de les Serps, amb un senzill però força estètic pou de 29m i la seva curta aproximació van fer que li dediquéssim de nou una matinal. Fou el dijous 07.11.2013 quan un grupet acompanyàvem als que encara no l’havien visitat i d’altres afamats per fer una mica d’exercici decidissin “repetir-lo”. En total érem set: Dolors, Emili, Jaume, Jordi, José, Toni R. i “Víctor”.

Esquerda per desobstruir.
Baixant per la canaleta es troben d’altres cavitats properes (Pleta, Morgan i Comas...) però desviant-se una mica de la sendera habitual, vam trobar una esquerda que podria continuar. D’entrada permet baixar poc més d’un metre i despenjant un llum és veu que per continuar cal una contundent desobstrucció, deixem constància de la seva situació per si algú dels afeccionats li vol donar una ullada.

L’avenc de les Serps
Noves imatges d’aquesta cavitat, amb la sorpresa final d’un possible expert en tècniques de progressió vertical, modalitat lliure, que puja per la corda amb força parsimònia.

Avenc d’en Pasant
Encara ens donà temps per que una colla poguessin davallar el bonic avenc d’en Pasant.


4 comentaris:

  1. Bon dia companys,
    crec que l'esquerda que comenteu podria ser l'avenc dels Vinyals. El van trobar els membres de la SECES de Sitges, quan els Dalton n'eren membres, i posteriorment Josep Cuenca el va retrobar batejant-lo com avenc dels Vinyals.
    Salut!!!

    ResponElimina
  2. Aquesta esquerda ( per les fotos crec que ho es ) la varen estar desostruint fara uns 5 anys enrera amb companys de espeleocorb Sobre la llosa hi han dos casquells de spit
    Captain garfio

    ResponElimina
  3. Segons les coordenades de l'avenc del Vinyals publicades en aques mateix blog, es tractaria de cavitats diferents, situades a costats diferents de la riera.

    ResponElimina
  4. Confirmat------------ El forat aquest que feu esment es el avenc del Manolin baixat fa poc fins a uns -10 mtrs el cual ya ho haviem regirat bastants mesos avans de la publicacio de aquest post i el dels vinyats que queda uns 30 metres mes amunt direccio a la carretera o potser menys De fet els dos avencs desde una pedra es veuen alhora Tambe hi varem baixarhi per fer una ullada al cual 2 casquells de spits han estat colocats al vinyats mentre que al altre consta de un casquell de spit

    Captain Garfio

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.